tala fou

O le vevela ma le susulu o le la e mafai ona afaina ai le taimi e teu ai polyester resins e le'i tumu.O le mea moni, pe o le unsaturated polyester resin poʻo le resin masani, o le vevela o le teuina e sili ona lelei i le vevela faʻaitulagi o loʻo i ai nei o le 25 tikeri Celsius.I luga o lenei faʻavae, o le maualalo o le vevela, o le umi o le taimi faʻamaonia o le resin polyester unsaturated;o le maualuga o le vevela, o le puupuu o le taimi aoga.
O le resin e manaʻomia ona faʻamaufaʻailogaina ma teu i totonu o le pusa muamua e puipuia ai le leiloa o le monomer volatilization ma le pa'ū o mea leaga mai fafo.Ma o le tapuni o le paʻu afifi mo le teuina o resin e le mafai ona faia i le kopa poʻo le apamemea, ma e sili ona lelei le faʻaogaina o le polyethylene, polyvinyl chloride ma isi tapuni uʻamea.
I se tulaga masani, i le tulaga o le maualuga o le vevela, ua lava e aloese ai mai le susulu o le la i le pusa afifi.Ae ui i lea, o le a aʻafia pea le ola o le fata, aua i le maualuga o le tau, o le taimi gel o le resin o le a faʻapuupuuina tele, ma afai o le resin e le lelei, o le a faʻamalolo saʻo i totonu o le pusa afifi.
O le mea lea, i le taimi o le maualuga o le vevela, pe a faʻatagaina tulaga, e sili ona lelei le teuina i totonu o se fale teu oloa malulu ma le vevela tumau o le 25 tikeri Celsius.Afai e le saunia e le kamupanī se fale teu oloa malulu, e tatau ona gauai atu i le faʻapuupuuina o le taimi e teu ai le resin.

E taua le maitauina o resini faʻafefiloi ma styrene e tatau ona faʻaogaina o ni hydrocarbons e mu e puipuia ai afi.O faleteuoloa ma faleaʻoga o loʻo teuina nei resins e tatau ona i ai se pulega faʻapitoa, ma faia se galuega lelei mo le puipuia o le afi ma le afi i soo se taimi.

不饱和树脂

O mea tau le saogalemu e tatau ona faʻalogo i ai i le taimi o le gaosiga o le resin polyester tumu i totonu o le faleaoga
1. Resin, vailaau faʻamalolo ma faʻavave o mea uma e mu, ma e tatau ona gauai atu i le puipuiga o le afi.O nisi fa'avavevave ma resins e tatau ona teuina eseese, a le o lea e faigofie ona mafua ai le pa.
2. E le tatau ona i ai se ulaula ma leai ni afi mumu i totonu o fale gaosi oloa.
3. E tatau i le falea'oga gaosiga ona tausia lelei le ea.E lua ituaiga o ea i totonu o le faleaoga.O le tasi o le fa'atumauina le ta'amilosaga o le ea i totonu ina ia mafai ona 'ave'esea styrene i so'o se taimi.Ona o le ausa styrene e sili atu le mafiafia nai lo le ea, o le maualuga o le styrene i tafatafa o le eleele e maualuga foi.O le mea lea, e sili ona lelei le setiina o le ea i totonu o le fale faigaluega latalata i le eleele.O le isi o le fa'amama fa'alotoifale le vaega o lo'o fa'aogaina i le fesoasoani a meafaigaluega ma masini.Mo se fa'ata'ita'iga, ua fa'atūina se ili fa'asu'u ese'ese e aveese mai ai le ausa o le styrene maualuga e fa'ate'a mai le vaega o fa'agaioiga, po'o le fa'a'a'a'a o le kasa ua vaivai e ala i le paipa fa'asusu lautele ua tu'uina i totonu o le falea'oga.
4. Ina ia mafai ona feagai ma mea e leʻi faʻamoemoeina, e tatau ona i ai a le itiiti ifo ma le lua le alu i fafo o le fale gaosi oloa.
5. O le resini ma mea faʻavavevave eseese o loʻo teuina i totonu o le fale gaosi oloa e le tatau ona tele naua, ma e sili ona lelei le teuina o se vaega itiiti.

6. O resini e le'i fa'aaogaina ae ua fa'aopoopoina fa'atasi ma mea fa'avavevave e tatau ona tu'u atu i se nofoaga saogalemu mo le teuina fa'asalalauina, ina ia puipuia ai le tele o le vevela mai le fa'aputuina i le fa'aputuga ma mafua ai le pa ma afi.
7. O le taimi lava e tafe ai le resini polyester unsaturated, o le a mafua ai se afi, ma o le kasa oona o le a lafoaia i le taimi o lenei faagasologa, lea o le a lamatia ai le soifua maloloina o tagata.O le mea lea, e tatau ona faia ni faʻalavelave faʻafuaseʻi e taulimaina ai.


Taimi meli: Au-02-2022